Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny gulasz dla całej rodziny
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Mięso kroimy w większą kostkę, cebulę w pół krążki , pieczarki w plasterki , paprykę w paseczki , kalafior rozdzielamy na różyczki
Wlewamy o drobine oleju na patelnię ,pokrojone mięso wkładamy każdy kawałek smażymy z obu stron. Usmażone mięso wykładamy do szybkowaru .
Cebulę smażymy chwilę , dodajemy do mięsa, paprykę i pieczarki podsmażany i kalafior również i do dajemy do szybkowaru
Wlewamy 2 szklanki wody 2 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, Wsypujemy 1 łyżkę jarzynki domowej, pół łyżki soli , zamykamy szybkowar . Wstawiamy na gaz na większy płomień aż zagotuje się . Następnie zmniejszamy ogień i dusimy ok 0,5 godziny . Po tym czasie otwieramy szybkowar przyprawiamy pieprzem i solą do smaku . 4 łyżki wody i dwie łyżki płaskie mąki pszennej pół szklanki śmietany kremówki mieszamy razem i wlewamy do gulaszu zagotowujemy i gotowe pyszne danie. Polecam .