Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimowa aura za oknem sprzyja gotowaniu rozgrzewających, sycących dań. Gulasze pojawiają się u nas często:). Dziś z dodatkiem marchewki i groszku. Zapraszam!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Mięso i cebulę kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę w plastry, pietruszkę siekamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy mięso do bardzo mocnego zarumienienia. Dodajemy cebulę, smażymy jeszcze kilka minut, podlewamy 1 litrem wody, dusimy pod przykryciem przez 40 minut.
Po tym czasie dodajemy marchew, groszek, pietruszkę i natkę oraz przyprawy. Dusimy przez kolejną godzinę, w międzyczasie uzupełniając kolejnym litrem wody. Na koniec mąkę rozprowadzamy w niedużej ilości zimnej wody, wlewamy do garnka i gotujemy aż gulasz zgęstnieje.