Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe, rozgrzewające danie.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Mięso płuczemy w zimnej wodzie, osączamy z wody, osuszamy ręczniczkami papierowymi, kroimy w kostkę. Pokrojone mięso przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Wkładamy do garnka z 3-4 łyżkami oleju i smażymy. Dodajemy suszoną włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie. Podczas smażenia dodajemy pokrojoną cebulę.
Po 10 minutach smażenia podlewamy szklanką przegotowanej wody i dalej dusimy pod przykryciem. Pod czas dalszego duszenia dodajemy pozostałe przyprawy, sos sojowy i dolewamy 1 litr wody.
Dusimy 30 minut. Po tym czasie dodajemy makaron, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i dusimy kolejne 10 minut. Gulasz podajemy gorący. Smacznego!!!