Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.

Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Jednogarnkowe, rozgrzewające danie.

Składniki

  • łopatka wieprzowa 1 kg
  • cebula połowa
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielskie 6 ziaren
  • suszona włoszczyzna 2 łyżki
  • papryka mielona słodka 1 łyżka
  • Pieprz ziołowy
  • Sól
  • pasta rosołowa 1 łyżka (kupnej 1 kostka)
  • sos sojowy ciemny 3 łyżki
  • makaron rurki 30 dag
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Mięso płuczemy w zimnej wodzie, osączamy z wody, osuszamy ręczniczkami papierowymi, kroimy w kostkę. Pokrojone mięso przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Wkładamy do garnka z 3-4 łyżkami oleju i smażymy. Dodajemy suszoną włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie. Podczas smażenia dodajemy pokrojoną cebulę.

  2. Po 10 minutach smażenia podlewamy szklanką przegotowanej wody i dalej dusimy pod przykryciem. Pod czas dalszego duszenia dodajemy pozostałe przyprawy, sos sojowy i dolewamy 1 litr wody.

  3. Dusimy 30 minut. Po tym czasie dodajemy makaron, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i dusimy kolejne 10 minut. Gulasz podajemy gorący.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (4)

SlodkoSlodka83 02 października 2018
Super :-)
bryssska 02 października 2018
Super pomysł na pyszny obiad ;-D
babcitereskiciasta 02 października 2018
Pyszny obiadek, taki lubię.:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • łopatka wieprzowa 1 kg
  • cebula połowa
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielskie 6 ziaren
  • suszona włoszczyzna 2 łyżki
  • papryka mielona słodka 1 łyżka
  • Pieprz ziołowy
  • Sól
  • pasta rosołowa 1 łyżka (kupnej 1 kostka)
  • sos sojowy ciemny 3 łyżki
  • makaron rurki 30 dag
  • tłuszcz do smażenia
Składniki