Gulasz wieprzowy z kaszą.

Gulasz wieprzowy z kaszą.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: agnes72
Witam serdecznie dziś zaproponuję wam gulasz z mięsa wieprzowego, który najbardziej uwielbiam z kaszą jęczmienną wiejską. Nie wiem jak wy ale ja dziś bardzo kiepsko się czuję wszystko mnie boli zaczynając od głowy kończąc na nogach, ok dość o mnie podam wam w końcu ten przepis choć pewnie potraficie zrobić taki obiad.

Składniki

  • 1 kg mięsa z chrząstką,
  • 0,5 łyżki czerwonej słodkiej papryki w proszku,
  • 0,5 łyżki czosnku niedźwiedziego,
  • 1 łyżka przyprawy chimichurri,
  • 4 łyżki oleju,
  • 3,5 szklanki wody,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 2 łyżki suszonych warzyw.

Przygotowanie

  1. Przygotować mięso z chrząstką, umyć go i osuszyć na durszlaku następnie pokroić na mniejsze kawałki (jeśli ktoś nie lubi chrząstek można je usunąć ).

  2. Tak przygotowane mięso obsypać przyprawami oraz dodać olej i dokładnie wymieszać. Pozostawić na 15 minut aby mięso wchłonęło przyprawy.

  3. Na suchą głęboką patelnię wyłożyć przygotowane mięso i obsmażyć go na brązowo w między czasie gdy się smaży dodać drobno pokrojony czosnek i jeszcze chwilę wszystko podsmażyć do czasu gdy wyparuje woda z mięsa.

  4. Gdy mięso jest już ładnie podsmażone dodać wodę 3,5 szklanki oraz suszone warzywa i dusić tak pod przykryciem na wolnym ogniu oczywiście doprawiając ulubioną przyprawą z dodatkiem soli, do czasu aż mięso będzie miękkie i zrobi się sos z duszenia, wtedy nie trzeba dodawać mąki.

  5. Obiadek podałam z kaszą wiejską uprażoną oraz swojski ogórek kiszony, rodzinka zadowolona a to dla mnie najważniejsze.

Składniki
  • 1 kg mięsa z chrząstką,
  • 0,5 łyżki czerwonej słodkiej papryki w proszku,
  • 0,5 łyżki czosnku niedźwiedziego,
  • 1 łyżka przyprawy chimichurri,
  • 4 łyżki oleju,
  • 3,5 szklanki wody,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 2 łyżki suszonych warzyw.
Składniki