Gulasz wieprzowy z groszkiem

Gulasz wieprzowy z groszkiem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Sezon "groszkowy" rozpoczyna się, więc zaczynamy korzystać ;)

Składniki

  • 500 g karkówki
  • 2 łyżki mąki
  • 2 cebule
  • 4 pomidory
  • 400 g zielonego groszku (strąki)
  • olej do smażenia
  • chili
  • oregano
  • papryka słodka mielona
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki, oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do garnka, zalewamy wrzątkiem (150 ml). Posiekaną cebulę smażymy na tym samym tłuszczu, dodajemy do mięsa razem z wyłuskanym groszkiem. Garnek przykrywamy, dusimy do miękkości mięsa. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem, oregano, słodką papryką oraz chili. Na 15 min przed końcem gotowania dodajemy obrane ze skórki (bez nasion) i pokrojone w kostkę, pomidory.

Komentarze do przepisu (4)

Futka 03 lipca 2015
Wyśmienity <3
GREGORHSPEED 04 lipca 2015
Kasiu, dziękuję :*
Fram 08 lipca 2015
perfecto !!! ;-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g karkówki
  • 2 łyżki mąki
  • 2 cebule
  • 4 pomidory
  • 400 g zielonego groszku (strąki)
  • olej do smażenia
  • chili
  • oregano
  • papryka słodka mielona
  • sól, pieprz
Składniki