Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz ugotowany z wieprzowej łopatki z dodatkiem cebuli i fasoli mamut oraz przypraw, podany z kaszą gryczaną, marynowanym ogórkiem i marynowanymi ostrymi papryczkami cherry.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1770
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 51
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1770
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 51
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Składniki
Mięso z łopatki kroimy w kostkę 2x2 cm, solimy, pieprzymy i oprószamy mąką pszenną, dokładnie mieszamy. Tak przygotowane mięso wkładamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i smażymy do zarumienienia się mięsa z każdej strony, musimy często mieszać zawartość patelni. W między czasie kroimy w większą kostkę cebule i kroimy w 4-5 centymetrowe kawałki fasolę mamut. Cebulę i fasolę dodajemy na patelnię i smażymy kilka razy mieszając do ładnego zeszklenia się cebuli. W garnczku zagotowujemy litr wody z suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pokrojonym w półplasterki porem i pastą rosołową. Do gotującego się bulionu dodajemy zawartość z patelni i gotujemy do miękkości mięsa i fasolki. Podczas gotowania przyprawiamy do smaku przyprawami. W między czasie gotujemy kaszę gryczaną. Gotowy gulasz podajemy z kaszą gryczaną, marynowanym ogórkiem i marynowanymi, ostrymi papryczkami cherry. Smacznego!!!