Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz wieprzowo-musztardowy"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1054
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1054
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Mięso myję, kroję w dość dużą kostkę. Cebulę obieram, grubo siekam. Na patelni rozgrzewam olej, szklę na nim cebulę. Dodaję mięso, smażę na rumiano.
Wrzucam 2–3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Podlewam odrobiną gorącej wody. Duszę na małym ogniu pod przykryciem około 30 min.
Pieczarki i marchew obieram, kroję. Wraz z groszkiem dodaję do mięsa. Duszę do miękkości. Gulasz przyprawiam solą, pieprzem oraz czosnkiem. Dodaję musztardę.
Zagęszczam mąką rozrobioną w odrobinie zimnej wody.
Porcja zawiera ok. 420 kcal
Kosztuje ok. 4,50 zł
ok. 70 minŹródło: Tina