Gulasz wieprzowo-drobiowy w sosie grzybowym z oliwkami.

Gulasz wieprzowo-drobiowy w sosie grzybowym z oliwkami.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: magelo
Pomysł na gularz który pasuje do wszystkiego.

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso wieprzowe kroję ,solę,pieprze,podsmażam na patelni.Dodaję pokrojoną w kostkę cebulę.Zalewam odrobiną wody i duszę ok.20 min.Pierś kroję podsmażam na innej palelni z dodatkiem soli i pieprzy.Dodaję do mięsa wieprzowego razem z suszonymi grzybami.Doprawiam papryką,majrankiem,dodaję liść laurowy.

  2. Wszystko razem duszę na wolnym ogniu ok.30 min.W razie potrzeby dodaję wody.Jeśli sos jest zbyt mało gęsty można zagęścić mąką,lub startym ziemniakiem.Pod koniec gotowania dodaję pokrojoną natkę pietruszki,a oliwki tuż przed samym podaniem sosu,bezpośrednio na talerz.Oliwki dodane do sosu zmienią jego smak,więc by każdy zjadł wolę podać je na sam koniec.

Składniki
Składniki