Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz wiedeński"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3158
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 267
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3158
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 267
Składniki
Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem. Posyp papryką i przełóż do garnka.
Następnie podsmaż pokrojone w kostkę mięso i dodaj do cebuli. Dosyp kminek, majeranek, dolej koncentrat pomidorowy i ocet.
Duś na małym ogniu około 2 godziny. Do piero pod koniec wymieszaj całość z solą i pieprzem.
Gotowy gulasz podawaj z kaszą i ogórkiem kiszonym.
Czas przygotowania: 260 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax