Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki w przygotowaniu gulasz z piersi indyka najlepiej smakuje z ryżem.
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88271
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 30
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88271
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 30
Składniki
Indyka opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę, posyp przyprawą do indyka, solą, pieprzem obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż indyka z każdej strony.
Zdejmij z patelni na talerz, dodaj olej na tą samą patelnie co smażyło się mięso i dodaj pokrojoną cebule, chwile podsmaż a następnie obie papryki pokrojone w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodaj przyprawy, podsmażonego indyka i bulion .
Całość gotuj około 10-15 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podaj z ugotowanym ryżem.