Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz warzywny z parówkami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Boczek posiekaj, przesmaż na 3 łyżkach oleju, dodaj obrane i poszatkowane cebule oraz 2 ząbki czosnku. Wsyp 2 łyżki mąki, usmaż na rumiano. Dodaj mieloną słodką paprykę, wlej bulion i starannie wymieszaj całość.
Do powstałego sosu wrzuć mrożone różyczki kalafiora, posiekaną paprykę, pokrojony na kawałki miąższ pomidorów, zamrożoną marchewkę i groszek. Duś razem do miękkości (ok. 15 minut).
Powstały gulasz wymieszaj z 2 łyżkami keczupu oraz solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodaj pokrojone na kawałki parówki drobiowe (lub miniparóweczki). Ogrzewaj, aż będą ciepłe. Podawaj z pieczywem.
porcje, czas ok. 50 min; porcja – 290 kcal, cena 4,60 złŹródło: Świat kobiety