gulasz warzywny z boczniakami

gulasz warzywny z boczniakami
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: anetaa26
Kolorowy, zdrowy i smaczny gulasz- mozna jesc z chlebkiem, z soczewica, z ziemniakami lub ryzem, do tego ulubiona surowka i pyszny, bezmiesny obiad gotowy :-)

Składniki

Przygotowanie

  1. Boczniaki umyc, pokroic w kostke, cebule posiekac, a pora pokroic w polplasterki. Wlozyc do garnka, podlac woda i dusic na wolnym ogniu do miekkosci.

  2. Papryke pokroic w kostke, marchew w plasterki, pomidory sparzyc wrzatkiem i obrac ze skorki. Marchewke podlac woda, dusic ok 10 min- po tym czasie dodac papryke, pokrojone w kostke pomidory i sok pomidorowy, gotowac, az papryka zmieknie- wtedy dodac boczniaki i razem gotowac ok 3-5 min- doprawic do smaku i posypac natka pietruszki.

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 18 października 2013
Bardzo dobry gulasz bezmięsny!
Składniki
Składniki