Gulasz w ketchupie

Gulasz w ketchupie
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Połączenie mięsa z ketchupem to idealne danie na obiad w połączeniu z ryżem bardzo ładnie wygląda.

Składniki

  • ½ kg mięsa wieprzowego z łopatki
  • 25 dag pieczarek
  • 1 szk ketchupu pikantnego
  • Sól
  • Cebula biała
  • Olej do smażenia
  • pieprz

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, przekładamy na patelnie na rozgrzany olej doprawiając pieprzem oraz solą, prużymy

  2. 2. Cebulę obieramy i drobno kroimy prużymy na rozgrzanym oleju.
    3. Do cebuli dodajemy pieczarki przyprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 4. Pieczarki przekładamy do mięsa nadal prużymy aż mięso będzie dobre.

  4. 5. Dodajemy chili i ketchup i gotujemy do chwili kiedy sos zrobi się gęsty.

  5. 6. Danie gotowe.
    7. Smacznego.

Składniki
  • ½ kg mięsa wieprzowego z łopatki
  • 25 dag pieczarek
  • 1 szk ketchupu pikantnego
  • Sól
  • Cebula biała
  • Olej do smażenia
  • pieprz
Składniki