Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz tatrzański"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5294
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 106
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5294
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 106
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Dodaj musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę, ziarenka ziela angielskiego oraz listki laurowe. Całość posyp rozmarynem. Wymieszaj. Marynuj 4,5 godz.
Zamarynowane mięso oprósz mąką, zrumień na smalcu. Cebule obierz, pokrój na cząstki, dodaj do mięsa. Dołóż grzybki. Zalej bulionem i duś pod przykryciem ok. 90 minut. Marchewki obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Dodaj do gulaszu 20 minut przed końcem gotowania.
Gulasz wymieszaj z koncentratem. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Podawaj z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.
porcje, : 5 godz., gotowanie: 90 minŹródło: Naj