Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co kryje się w gulaszu segedyńskim? Znajdziesz tu przede wszystkim mięso wieprzowe oraz kiszoną kapustę, nie zabraknie tu również czosnku oraz porządnej dawki zieleniny. Przepis pochodzi z 496. odcinka programu "Ewa gotuje".
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Wieprzowinę pokrój w dużą kostkę. Zamarynuj w czosnku, liściu laurowym, zielu angielskim i odrobinie soli.
W kociołku rozgrzej smalec. Wrzuć pokrojoną w piórka cebulę. Dodaj mięso i obsmaż je z każdej strony. Wlej piwo i podgrzewaj tak długo, aż mięso zmięknie.
Dorzuć posiekaną kapustę kiszoną. Wlej przecier pomidorowy. Przypraw solą i pieprzem. Posłódź miodem. Dorzuć drobno pokrojone ogórki kiszone. Zdejmij z ognia, dodaj posiekaną natkę pietruszki, wymieszaj. Gulasz jest od razu gotowy do podania.