Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Mięso pokroić w niewielkie plasterki, zbić każdy tłuczkiem.
Lekko podrumienić na tłuszczu.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa i lekko podsmażyć.
Dodać granulowany czosnek, czerwoną paprykę, sól, przyprawę do gulaszu , kminek i podlać delikatnie wodą. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 30 minut.
Marchewkę i pietruszkę oczyścić, pokroić w grubą kostkę i dodać do duszącego się mięsa i dusić dalej podlewając wodą.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do mięsa wówczas, gdy marchewka i pietruszka zaczną mięknąć i dusić dalej pod przykryciem podlewając wodą do miękkości ziemniaków.
Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!!!