Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22619
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 401
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 218
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 168
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22619
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 401
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 218
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 168
Składniki
Filety opłukałem zimną wodą ,osuszyłem ,skropiłem sokiem z cytryny. Wstawiłem do lodówki. Cebulę obrałem ,drobno posiekałem. Paprykę oczyściłem i pokroiłem w kostkę. Ziemniaki pokroiłem ,pokroiłem w drobną kostkę. Cebulę zeszkliłem na oliwie ,dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek ,paprykę i ziemniaki. Lekko poddusiłem. Dodałem koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę. Podlałem winem oraz warzywnym bulionem ,gotowałem pod przykryciem (na małym ogniu ) 20 min. Warzywa zblendowałem i zabieliłem śmietaną. Rybę oprószyłem solą i pieprzem ,pokroiłem na kawałki i dodałem do sosu. Dusiłem pod przykryciem 5 min. Serwowałem z posiekanym koperkiem.