Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz po polsku"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Wołowinę pokrój w kostkę 2x2 cm, oprósz mąką. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu, włóż do garnka. Obsmaż posiekaną cebulę, czosnek, dołóż do mięsa.
Zalej winem, bulionem, dodaj przyprawy. Duś godz. 3 Dodaj pokrojoną marchewkę i ziemniaki. Duś kolejną godz. do miękkości. Dopraw solą, pieprzem.
Do gulaszu dobrze pasuje piwo Kasztelan – o wyraźnym, słodowym aromacie i ożywczej goryczce.Źródło: Świat kobiety