Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu :)
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 367
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14754
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 357
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 367
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14754
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 357
Składniki
umyj łopatkę pokrój w kostkę (wg uznania)
rozgrzej olej dodaj paprykę - musi się chwilkę podsmażyć, ale uważaj nie spal!
dodaj mięso i smaż/duś (należy podlać troszkę wodą) aż do miękkości
dodaj czosnek, sól i pieprz do smaku
zagęść mąką
podawaj z kaszą i ogórkiem kiszonym lub z plackami ziemniaczanymi jako gulasz po węgiersku - na placki nałóż łyżkę kwaśnej śmietany