Gulasz po chińsku

Gulasz po chińsku
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: palooka
Rodzince zachciało się gulaszu i mój dzisiejszy pomysł :). Nam smakował:

Składniki

Przygotowanie

  1. udziec z indyka pokroić w kostkę, posolić, dodać przyprawę do potraw chińskich, zioła prowansalskie, tymianek suszony. Wymieszać porządnie, można podlać troszkę wytrawnym winkiem jeśli mamy , nie koniecznie. ( ja podlałam odrobiną wina). Mięsko wkładamy do lodówki na 30 minut.

  2. Na patelni smażymy cebulę w piórka i czosnek, marchewkę pokrojoną w paseczki, dodajemy mięso i smażymy chwilkę, Następnie do gulaszu wlewamy szklankę bulionu i dusimy mięso. Wody można dolewać według uznania, zresztą w czasie duszenia woda wyparuje częściowo. Wrzucamy grzybki mun wcześniej namoczone i pokrojone. Następnie dodajemy paprykę czerwoną pokrojoną w paski, pod koniec gotowania gulaszu kiedy mięsko będzie miękkie dodajemy kukurydzę i odsączone kiełki fasoli mung.Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą chińską i sosem sojowym. Można zaklepać mąką gulasz. Gulasz podajemy z ryżem lub z pieczywem jak kto woli.

Komentarze do przepisu (5)

olcia35 24 marca 2011
Takiego jeszcze nie jadłam:)do ulubionych:)
nowalijka 24 marca 2011
wygląda przepysznie
palooka 24 marca 2011
Dzięki za miłe komentarze. Bardzo masz fajne przepisy. Gustujemy w podobnych daniach. Pozdrawiam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki