Gulasz Paprykowy

Gulasz Paprykowy
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Tak niewiele nam potrzeba na pyszny obiadek.

Składniki

  • 1 kg szynki wieprzowej
  • Pomysł na gulasz paprykowy
  • 4 papryki czerwone
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
    2. Doprawiamy pieprzem oraz solą, podlewamy wodą.

  2. 3. Kiedy mięso jest już prawie miękkie, dodajemy pokrojone papryki.

  3. 4. Na koniec rozgrabimy sos w ½ szk. wody.
    5. Hartując wlewamy do mięsa, chwilę gotujemy.

  4. 6. Danie gotowe.
    7. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

SlodkoSlodka83 30 lipca 2019
Moje smaki :-)
moninimon 30 lipca 2019
Wygląda znakomicie!
Składniki
  • 1 kg szynki wieprzowej
  • Pomysł na gulasz paprykowy
  • 4 papryki czerwone
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
Składniki