Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz myśliwski z grzybami"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14866
Polecam.
Odsłon: 451
Szybka i smaczna
Odsłon: 14866
Polecam.
Odsłon: 451
Składniki
Opłukane suszone grzyby zalej wodą i mocz przez minimum 2 godziny. Mięso pokrój w kostkę. Usmaż na oleju, a następnie duś pod przykryciem.
Namoczone grzyby odcedź na sitku, pokrój i zagotuj w wodzie, w której się moczyły. Kiedy grzyby się zagotują dodaj łyżkę masła i sól.
Całość gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po godzinie gotowania grzyby dodaj do mięsa, dopraw pieprzem i solą. Wymieszaj i gotuj jeszcze około 30 minut.
Pod koniec duszenia mięsa, do innej miseczki wsyp 2 łyżki mąki i wlej zimną wodę, wymieszaj i wlej do mięsa. Zapraw gulasz i gotuj jeszcze 10 minut.Źródło: Na żywo