Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski śląskie z gulaszem i przepysznymi, ostrymi,papryczkami czereśniowymi, marynowanymi w zalewie octowo-olejowej z ziołami.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 828
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 94
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9224
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 828
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 94
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9224
Składniki
Wymyte mięso kroimy w kostkę 2 cm. x 2 cm.
Smażymy na gorącej patelni z tłuszczem.
Cebulę, paprykę i czosnek kroimy w kostkę lekko solimy by zmiękły i gdy mięso będzie zarumienione dodajemy cebulę, paprykę z czosnkiem, doprawiamy majerankiem i pieprzem.
Pod przykryciem dusimy do miękkości. Gdy mięsko z cebulką jest miękkie, dodajemy do garnka z gotującymi się warzywami (włoszczyzna) i domową kostką rosołową. Całość doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i na małym ogniu dusimy przez 15-20 minut by smaki połączyły się. Dodajemy pomidory krojone, ciemny sos sojowy, doprawiamy jeszcze do smaku pozostałymi przyprawami i jeszcze chwilę gotujemy.
Zagęszczamy sos mąką ziemniaczaną i lekko zabielamy śmietaną.
W między czasie gotujemy wcześniej zrobione kluski śląskie, ja użyłam wcześniej zrobionych klusek które sobie zamroziłam.
Ugotowane kluski układamy na talerz razem z papryczkami i gulaszem. Smacznego !!!