Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz kapuściany"
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój i gotuj 20 min. Pokrój mięso oraz obraną cebulę. Rozgrzej masło i podsmaż mięso oraz pokrojoną cebulę. Smaż 10 min.
Oczyść i pokrój paprykę, poszatkuj kapustę. Oba oraz ziemniaki wrzuć do mięsa. Zalej gorącym bulionem i gotuj pod przykryciem około godziny.
Wrzuć serek topiony, pokrojoną dymkę. Gotuj, aż serek się rozpuści. Wlej śmietanę, przypraw do smaku.
<strong>Edyta Lewczak z Rzeszowa</strong>
Porcje 12, 90 min, Cena 1,80 zł, Kalorie 350 kcalŹródło: Takie jest życie