Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, delikatny, rozgrzewający, idealny na te chłodne dni.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 574
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 229
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 574
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 229
Składniki
Mięso kroimy w grubą kostkę, przekładamy do garnka i do niego dodajemy: obrane i pokrojone w plastry marchew, pietruszkę, ziemniaki, cebulę, ziele angielskie, liście laurowe oraz tymianek.
Do całości dodajemy jeszcze połowę poszatkowanej natki pietruszki, 1 płaską łyżkę soli oraz 1/4 łyżeczki pieprzu.
Całość mieszamy i podlewamy wodą, tak aby ta woda była widoczna ale nie przykrywała nam warzyw i mięsa. Garnek z zawartością doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień na najmniejszy dusimy całość do miękkości mięsa pod przykryciem. Tak około 1,5 godziny. Pod koniec gotowania w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na gorąco z pajdą chleba. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d