Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz drobiowy z porami i pieczarkami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7154
Polecam.
Odsłon: 1670
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7154
Polecam.
Odsłon: 1670
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Mięso opłucz, osusz, posyp solą oraz pieprzem. Pieczarki oczyść, pocierając wilgotnym papierowym ręcznikiem. Potem grzyby pokrój w plasterki. Pory natnij, dobrze opłucz pod bieżącą wodą, osusz, pokrój na kawałeczki. Czosnek obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej masło z olejem. Na gorący tłuszcz wrzuć mięso. Mieszając, zrumień je. Wyjmij. Na tym samym tłuszczu podsmaż czosnek, pieczarki i pory. Do garnka ponownie włóż kawałeczki kurczaka. Całość posyp oregano i tymiankiem. Podlej bulionem. Duś pod przykryciem ok. 20 minut. Pod koniec przypraw do smaku solą i pieprzem.Źródło: Tina