Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli wracasz zmęczony(na) z pracym i musisz zrobic jeszcze obiad.To obiad idealny dla Ciebie
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 324
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 324
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Łopatkę myjemy i kroimy w kostkę,podsmażamy ok 10 min razem z cebula pokrojoną w piórka. Ogórka ścieramy na tarce o dużych oczkach,dodajemy do mięska,zalewamy szklanką wody i dusimy następne 10 min.Po tym czasie wsypujemy 2 sosy, dolewając następną szklankę wody i mieszamy aby nie zrobiły się "krupki". Wszystko razem gotujemy ok 3 min.
Podajemy z czym kto chce-makaron,kasza,ziemniaki.Zależy od upodobań.