Gulasz cielęcy z warzywami

Gulasz cielęcy z warzywami
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Delikatne mięso w warzywnej oprawie.

Składniki

  • 500 g łopatki cielęcej
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 500 ml wrzątku
  • 1 liść laurowy
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 seler
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 por
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, zrumieniamy, oprószamy mąką, mieszamy z wrzątkiem oraz liściem laurowym. Dusimy na wolnym ogniu przez 60 min.

    Warzywa ścieramy na tarce do jarzyn, por siekamy, przysmażamy z rozgniecionym czosnkiem, dodajemy do mięsa, dusimy około 60 min.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Składniki
  • 500 g łopatki cielęcej
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 500 ml wrzątku
  • 1 liść laurowy
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 seler
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 por
  • sól, pieprz
Składniki