Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz azjatycki z papryką"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 136
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 37
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 91
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 136
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 37
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 91
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w plasterki, a następnie w cienkie paseczki. Wołowinę włóż do miseczki. Skrop sosem chili. Czosnek i imbir obierz, drobno posiekaj. Dodaj do mięsa. Całość dobrze wymieszaj.
Miseczkę przykryj folią i włóż na godzinę do lodówki. Kolorowe papryki oraz papryczkę chili rozetnij, usuń pestki. Strąki kolorowych papryk opłucz i potnij w paseczki. Chili grubo posiekaj.
Na dużej patelni albo w woku rozgrzej olej. Wrzuć pokrojone papryki oraz chili. Smaż kilka minut ciągle mieszając. Zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu zrumień zamarynowane kawałeczki wołowiny. Podlej bulionem. Duś godzinę.
Pod koniec gotowania dodaj podsmażone papryki. Wlej miód oraz ocet. Przypraw do smaku solą, pieprzem i sosem chili.Źródło: Tina