Gulasz

Gulasz
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Aromatyczny gulasz z mięsa wieprzowego, doskonale smakuje podany z ziemniakami, makaronem, kaszą lub ryżem.

Składniki

  • Mięso wieprzowe gulaszowe 500 g
  • Seler naciowy 1 gałązka
  • Cebula biała 1 szt.
  • Por około 100 g
  • Cynamon 1 łyżeczka
  • Sól
  • Olej do smażenia 3 łyżki
  • Ziele angielskie 4 kulki
  • Mąka pszenna 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i smażyć na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty, często mieszając.

  2. Do cebuli dodać umyty i pokrojony w półplasterki por. Dusić pod przykryciem przez około 5 minut.

  3. Do cebuli i pora dodać pokrojone w kostkę mięso, pokrojony na plasterki seler naciowy, ziele angielskie, sól oraz cynamon i dusić pod przykryciem do miękkości.

  4. Mąkę rozprowadzić w około 1/2 szklanki zimnej wody, wlać do gulaszu i natychmiast dokładnie wymieszać.

  5. Dusić jeszcze przez około jedną minutę.

Komentarze do przepisu (2)

Docherro 15 listopada 2019
Super:)
ekspresjawkuchni 15 listopada 2019
Dzięki :)
Składniki
  • Mięso wieprzowe gulaszowe 500 g
  • Seler naciowy 1 gałązka
  • Cebula biała 1 szt.
  • Por około 100 g
  • Cynamon 1 łyżeczka
  • Sól
  • Olej do smażenia 3 łyżki
  • Ziele angielskie 4 kulki
  • Mąka pszenna 1 łyżka
Składniki