Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałem sen który stał się rzeczywistością-dla smakoszy!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Pieczarki kroimy na ćwiartki i razem z kurkami dusimy 5 minut na maśle, doprawiając solą i pieprzem.
Prawdziwki kroimy w drobną kostkę i dusimy na maśle z drobno pokrojonym czosnkiem kilka minut (ja dusiłem 10min). Pod koniec duszenia zagęścić wodą z mąką-wlewamy powoli.
Ja dodałbym jeszcze do pełnego smaku rydze i kanie ale niestety jeszcze ich nie ma.
Podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami, chlebem, makaronem lub z ulubionym dodatkiem. Smacznego.