Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grzybowe risotto z kurczakiem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 25
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 193
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 25
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 193
Składniki
Pieczarki pokrój w plasterki. Posiekaną cebulę podsmaż na rozgrzanej oliwie, a po chwili dodaj pokrojoną pierś kurczaka i grzyby. Gdy puszczą sok, wsyp ryż.
Kostki rosołowe rozpuść w 3 szklankach wrzątku. Połowę bulionu wraz z winem wlej od razu do ryżu. Mieszając, stopniowo dolewaj resztę.
Gdy ryż będzie miękki, dodaj groszek, masło i parmezan. Potrawę dopraw solą oraz pieprzem i udekoruj natką pietruszki.
<strong>Przepis nadesłał Leszek Wolniewicz</strong>Źródło: Kurier TV