Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone o grzybowym smaku, choć tych grzybów jest tam niewiele:)
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 150
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 46
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 217
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 150
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 46
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 217
Składniki
Grzyby zalewamy wodą /ok. 200 ml/ i odstawiamy na 30 min. Po tym czasie grzyby gotujemy do miękkości w wodzie, w której się moczyły. Grzyby odcedzamy /ale wodę zachowujemy/ i po przestygnięciu drobno kroimy.
Bułkę tartą zalewamy wywarem grzybowym - wlewamy tyle wywaru ile bułka "wciągnie". Do bułki dodajemy mięso mielone i grzyby, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy.
Z masy mięsnej formujemy pulpety i smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiano z wszystkich stron.