Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grzanki z twarożkiem i letnimi warzywami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9118
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 212
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 480
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9118
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 212
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 480
Składniki
W garnku zagotuj wodę z cukrem i solą, dodaj groszek i fasolkę szparagową. Warzywa blanszuj ok. 3–4 minut. Po tym czasie warzywa odcedź i wstaw do zimnej wody, najlepiej z lodem, dzięki czemu nie stracisz pięknego zielonego koloru. Następnie połowę warzyw zmiksuj.
Dodaj orzechy laskowe, natkę pietruszki, tarty ser bursztyn i olej z bazylią i czosnkiem. Kromki chleba upiecz na patelni na oleju. Na upieczone kromki połóż solidną porcje wiejskiego twarożku, a obok porcję zmiksowanych warzyw.
Całe danie posyp pozostały- mi warzywami i skrop olejem Kujawskim z bazylią i czosnkiem. Udekoruj gałązkami koperku i rzodkiewką.
Przepis Andrzeja Polana.
Więcej przepisów znajdziesz w nowym programie kulinarnym „Polska ze smakiem”. PREMIERA w każdą sobotę o godzinie 17:30 na kanale Kuchnia+Źródło: Naj