Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grzanka z jajkiem, bekonem i salsą"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 125
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 125
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 125
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 125
Składniki
Wykrój otwór pośrodku każdej kromki (np. szklanką). Rozgrzej oliwę na patelni i ułóż na niej chleb, dociśnij łopatką. Smaż 1-2 minuty, aż kromki nabiorą złocistego koloru.
Odwróć każdą kromkę na drugą stronę. W otwory pośrodku wbij jajka. Posyp odrobiną soli i pieprzu. Smaż ok. 2 minut, aż białko się zetnie, a chleb zrumieni.
Usmaż w tym samym czasie plasterki bekonu (przez 3-4 minuty). Powinien być chrupiący.
Przypraw pomidory mieloną papryką, solą i pieprzem. Lekko podgrzej. Najlepiej smakują podane z gorącymi grzankami z bekonem, salsą i listkami szpinaku.
<strong>Czas przygotowania: 15 minut, 4 porcje, 400 kcal/porcja , koszt: ok. 3 zł porcja</strong>Źródło: Olivia