Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gryczano-serowe pierogi okraszone cebulką"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1184
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 119
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 133
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1184
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 119
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 133
Składniki
Z podanych składników zagnieć gładkie, plastyczne ciasto, owiń je w folię i odstaw.
Kaszę gryczaną ugotuj i schłodź. Cebulę obierz i pokrój, a następnie zeszklij ją na maśle. farszu połącz i dopraw do smaku solą oraz pieprzem i majerankiem.
Ciasto dość cienko rozwałkuj, wytnij z niego krążki, ponakładaj na nie farsz i dokładnie pozlepiaj. Pierogi ugotuj w osolonym wrzątku. Podawaj okraszone zeszkloną lub podduszoną cebulką ze skwarkami.Źródło: Świat kobiety