Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli czachochbili - bardzo aromatyczne danie na niedzielny obiad
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę, solimy, pieprzymy i odstawiamy na 15 min
w rondlu o grubym dnie rozgrzewamy olej i obsmażamy kurczaka
cebulę kroimy w piórka i dorzucamy do kurczaka, smażymy, aż się zeszkli
czosnek siekamy i dorzucamy do rondla wraz z kolendrą, papryką i majerankiem, smażymy jeszcze chwilę
dolewamy wino i pomidory, a potem przykrywamy garnek i dusimy na wolnym ogniu pół godziny
natkę kolendry drobno siekamy, dorzucamy do rondla, mieszamy, w razie potrzeby jeszcze solimy, a potem całość wkładamy na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 120 st. C, żeby wszystkie smaki się przegryzły, podajemy z ryżem lub gruzińskim chlebem, smacznego ;-)