Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gruszkowe carpaccio"
Zdrowa, smakowita i prosta w wykonaniu propozycja dla każdego miłośnika sałat...
Odsłon: 63
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 72
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 367
Zdrowa, smakowita i prosta w wykonaniu propozycja dla każdego miłośnika sałat...
Odsłon: 63
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 72
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 367
Składniki
Gruszki (najlepiej dojrzałe i soczyste) umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz. Pokrój w cienkie plasterki. Z każdego plasterka usuń ostrożnie gniazdo nasienne. Skrop sokiem z połowy cytryny.
Liście rukoli opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Na talerzu rozłóż rukolę, a na niej ułóż dekoracyjnie plasterki gruszek. Posyp rozdrobnionym serem.
Orzechy nerkowca (lub inne, np. włoskie) zrumień na suchej patelni.
Przygotuj miodowy sos. Utrzyj oliwę z miodem oraz sokiem z drugiej połówki cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gruszkowe carpaccio skrop sosem i posyp orzechami.
czas ok. 15 min; porcja – 230 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety