Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w occie"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 77
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 77
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
45 min • Słoik 185 kcal • Koszt słoika 3 zł • Przepis na 2 słoiki
Gruszki myję, obieram i kroję na pół. Z każdej usuwam gniazda nasienne. Zaraz po obraniu wrzucam je do wody z odrobiną soku z cytryny lub kwasku cytrynowego, wtedy nie czernieją.
Wodę zagotowuję z octem, cukrem i przyprawami. Wkładam do niej gruszki, gotuję ok. 10 min, aż staną się szkliste.
Wraz z zalewą przekładam do słoików, szczelnie zakręcam i pasteryzuję ok. 10 minut.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Kobieta i życie