Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyine hamburskie danie, które samo w sobie jest przepyszne, zmodernizowalam troche zapiekajac je w sosie gorgonzola. Istotna rzecza jest, aby gruszki byly twarde, istnieja specjalne gruszki do gotowania, ale kazda twarda, jeszcze niezbyt dojrzala gruszka tez sie nadaje.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 380
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 425
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 380
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 425
Składniki
Fasolke gotujemy ok. 15 min, gruszke obieramy i dzielimy na czastki. Boczek i cebule kroimy w kostke, smazymy na masle, dodajemy ugotowana fasolke i na koniec gruszki. Smazymy jeszcze ok. 5 min.
W miedzyczasie kruszymy ser i mieszamy ze smietana. Fasolke doprawiamy, wkladamy do natluszczonej foremki i zalewamy sosem. Zapiekamy 10-15 min. w temp. 200° C.