Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Groszkowe kokardki"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 195
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 195
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź na sicie.
Mrożony groszek wrzuć do rondla, zalej bulionem warzywnym (może być z kostki). Gotuj na małym ogniu około 7 minut. Pierś kurczaka opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Oprósz solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż przeciśnięty przez praskę czosnek oraz obraną i poszatkowaną cebulę.
Dodaj mięso kurczaka, smaż razem około 5 min. Następnie dodaj ugotowany groszek oraz koncentrat pomidorowy, wymieszaj. W razie potrzeby podlej odrobiną wody. Na koniec dodaj ugotowany makaron. Wymieszaj, dopraw do smaku.
czas 40 min; porcja – 340 kcal, cena 4 złŹródło: Świat kobiety