Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grochówka z żeberkami i pulpetami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Groch wypłucz pod bieżącą wodą, włóż do garnka, zalej 1,5 l wody, włóż żeberka, liść laurowy, ziele angielskie i gotuj 1,5 godziny. Włoszczyznę obierz, umyj, pokrój, dodaj do wywaru.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dodaj do zupy. Wyjmij z zupy żeberka, mięso oddziel od kości, pokrój je w kostkę i znów włóż do zupy. Do mięsa mielonego dodaj jajko, bułkę, przyprawy. Uformuj pulpety, wrzuć do zupy, gotuj 10 minut. Zupę podawaj z chlebem razowym.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień