Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grochówka z boczniakami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Składniki
Groch łuskany przelej zimną wodą, zalej 1,5 l wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj 1,5 godziny (jeśli masz cały groch, mocz go najpierw 8 godzin, następnie odcedź, zalej świeżą wodą, zagotuj i znowu odcedź, zalej wodą i gotuj około godziny). Dodaj pokrojoną w kostkę włoszczyznę. Gotuj zupę do momentu, gdy groch zacznie się rozpadać.
Kiełbasę pokrój w plastry, podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj do zupy, gotuj kolejne 5 min. Boczniaki umyj, pokrój w paski, przysmaż na oleju. Dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień