Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z gazetki PP, robiłam wiele razy, polecam.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1077
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 47
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 170
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 75
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1077
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 47
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 170
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 75
Składniki
Groch namaczamy na noc. Do garnka wkładamy kość i zalewamy 2 litrami wody. Gdy się zagotuje dodajemy groch, pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę oraz przyprawy. Gotujemy na małym ogniu.
W tym czasie przesmażamy boczek, odsączamy z nadmiaru tłuszczu i wkładamy do garnka. Na tłuszczu z boczku smażymy kiełbasę, następnie również wkładamy do garnka.
Zupę gotujemy na małym ogniu ok. godziny, a gdy groch będzie prawie całkiem miękki dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i ząbki czosnku. Gdy ziemniaki zmiękną przyprawiamy majerankiem. Można zrobic zasmażke.