grilowane klopsiki

grilowane klopsiki
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wiola1100
grilowy przysmak

Składniki

  • mięso mielone cielęce albo indycze, 30 dag.
  • kiełbasa wiejska, ok. 20 dag.
  • jajko, 1 sztuka
  • tymianek, łyżeczka
  • sól,pieprz, do smaku
  • cebula, 1 sztuka
  • pieczarki (małe), 20 dag
  • przyprawa na grila, do posypania

Przygotowanie

  1. Cebule drobno pokroić i umażyc na złoto ,dodać mięso,obraną i pokrojoną na kawałki kiełbasę,jajko i przyprawy,wszystko to wyrobić na gładka masę jeśli będzie za rzadkie dodać trochę bułki tartej.Z masy formować małe klopsiki i nabijać na przemian z pieczarkami na patyczki do szaszłyków,posypać przyprawą i grilować najlepiej na metalowej siatce nie ma wtedy problemu z przewracaniem.Życzę smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

Lumiuz 11 maja 2010
mniam, kolejny przepis na moje ulubione mięso mielone, dzięki!
edytek 12 maja 2010
Wygląda smakowicie:)
ilia 16 maja 2010
fajny pomysł, na pewno wypróbuję
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso mielone cielęce albo indycze, 30 dag.
  • kiełbasa wiejska, ok. 20 dag.
  • jajko, 1 sztuka
  • tymianek, łyżeczka
  • sól,pieprz, do smaku
  • cebula, 1 sztuka
  • pieczarki (małe), 20 dag
  • przyprawa na grila, do posypania
Składniki