Grilowana pierś z kurczaka

Przepis dnia 2012-05-11
Grilowana pierś z kurczaka
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: MEGI110278
...krucha pierś o aromatycznym posmaku rozmarynu ;-)

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • sól,pieprz
  • 4 łyżeczki oliwy
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 4 gałązki świeżego rozmarynu

Przygotowanie

  1. Filet umyć i odsączyć.Pokroić na 4 porcje.Każdy kotlet rozbić,natrzeć solą i pieprzem.Na folię aluminiową nalać łyżeczkę oliwy,położyć gałązkę rozmarynu następnie mięsko.Posmarować filet musztardą i zawinąć folię.Powtórzyć czynność z każdym kawałkiem mięsa.Grilować po kilka minut z każdej strony (łącznie ok 20-30 min w zależności od wielkości piersi).

  2. Podałam filety na sałatce : mix sałat,pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki,ogórek zielony pokrojony w półplasterki,posiekany szczypiorek, wszystko posoliłam i skropiłam sokiem z limonki.

  3. Podawać z ulubionym dipem i pieczywem.

  4. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (3)

martinezo 09 maja 2012
Fajnie proporcjonalna ilość mięsa do ilości sałaty...5
paola1984 10 maja 2012
Wygląda wspaniale i tak pewnie smakuje. Aż ślinka cieknie!
limetka 10 stycznia 2013
Wygląda przepysznie !
Składniki
  • podwójna pierś z kurczaka
  • sól,pieprz
  • 4 łyżeczki oliwy
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 4 gałązki świeżego rozmarynu
Składniki