Grilowana pierś kurczaka

Grilowana pierś kurczaka
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: madzikcho
szybkie, proste i smaczne

Składniki

  • Pierś kurczaka, pojedyncza
  • vegeta, 2 łyżki
  • pikantna przyprawa do grilla, 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka umyć, przekroić wzdłuż na pół, posypać vegetą i pikantną przyprawą do grilla z obu stron (najlepiej zrobić to dzień wcześniej wieczorem i zostawić na noc w lodówce, żeby mięsko "przeszło" przyprawami).

  2. Grilować na mocno rozgrzanej patelni grilowej z obu stron.

  3. Można podawać z ryżem, frytkami lub pieczywem oraz sałatą z vinegrettem lub warzywami na parze lub z wody i sosem np. czosnkowym wg uznania.

Komentarze do przepisu (4)

sms1962 15 lutego 2010
Używam wersji z ziołami prowansalskimi. Zamiast "normalnych" ziemniaków można zrobić ziemniaki pieczone w... Czytaj całość »
Używam wersji z ziołami prowansalskimi. Zamiast "normalnych" ziemniaków można zrobić ziemniaki pieczone w piekarniku (ziemniaki pokroic na duze kostki lub grube plastry, oprószyć mąką z przyprawami i smażyć w piekarniku na blasze)
monia_i_ania 18 lutego 2010
Pyszne danie, uwielbiam piersi z grilla, są zdrowe, nietuczące, lekkostrawne. Dzięki za pomysł na dzisiejszy obiad.
madzikcho 18 lutego 2010
polecam się na przyszłość ;) pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Pierś kurczaka, pojedyncza
  • vegeta, 2 łyżki
  • pikantna przyprawa do grilla, 2 łyżki
Składniki