Grilowana makrela

Przepis dnia 2008-10-13
Grilowana makrela
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: renia
Pokusiłabym sie o stwierdzenie że ryby z grilla są o wiele lepsze od smażonych.

Składniki

Przygotowanie

  1. Oczyścić makrelę i umyć. Rybę natrzeć vegetą, chili i rozmarynem. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie rozgrzać grilla i piec ok 10 min. Cytrynę, oliwę z oliwek, sól i pieprz zmieszać i podczas grilliowania polewać tym rybę.

Komentarze do przepisu (4)

basiunia 02 lipca 2008
ojj pychotka ja tak robie pstragi i daje do srodka czosnek koperek i maselko polecam,,,,
Jagoda50 15 listopada 2009
Coś wspaniałego.
annawk 14 czerwca 2010
to jest danie - mistrzostwo świata w prostocie i stylu , pycha
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki