Grillowany sznycel z indyka w sosie serowym

Grillowany sznycel z indyka w sosie serowym
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Warto stawiać na chude mięso drobiowe. By smakowało lepiej łączę je z sosem, ale nie tak by mięso pływało w sosie a by sos był smacznym, delikatnym dodatkiem:). Sos przygotujemy wcześniej i zabierzmy ze sobą na grilla.

Składniki

  • 4 sznycle z indyka (400 g)
  • sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
  • ...
  • Sos:
  • 1 cebula
  • 2 łyżki sera gorgonzola
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 200 ml śmietany 18%
  • olej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Dodajemy posiekaną drobno cebulę. Smażymy do zeszklenia, wlewamy śmietanę, dodajemy gorgonzolę. Gotujemy do momentu aż ser się roztopi. Dodajemy natkę pietruszki, sól i pieprz. Studzimy.

  2. Sznycle posypujemy solą, pieprzem i przyprawami. Grillujemy do zarumienienia.

  3. Sznycle wykładamy na talerz, polewamy wcześniej przygotowanym sosem.

Komentarze do przepisu (1)

Dariusz-D 23 maja
Bardzo mi przypadł do gustu ten przepis. Gratuluję:-)
A gdyby tak polać sznycle ciepłym sosem?
Składniki
  • 4 sznycle z indyka (400 g)
  • sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
  • ...
  • Sos:
  • 1 cebula
  • 2 łyżki sera gorgonzola
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 200 ml śmietany 18%
  • olej
  • sól, pieprz
Składniki