Grillowany sznycel wołowy

Grillowany sznycel wołowy
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Cienkie plastry wołowiny połączone w słodko słonej marynacie.

Składniki

  • 4 sznycle wołowe
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki cukru palmowego
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso (grubość 5-10 mm) myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Sos sojowy, cukier, pieprz i olej łączymy.
    Wołowinę mieszamy z marynatą.
    Pozostawiamy w marynacie przez kilka godzin w temperaturze pokojowej.
    Następnie grillujemy na rozgrzanej patelni, po 1 minucie z każdej strony.

Komentarze do przepisu (8)

fafiatko 13 lutego 2018
ladny kawaleczek, widac ze soczysty! :)
Nevermore 13 lutego 2018
No i już na sam widok żołądek mówi: bierz i jedz ;)
Pyszne jedzonko :)
Docherro 13 lutego 2018
Pychoty...no to narobiłeś mi smaku:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 sznycle wołowe
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki cukru palmowego
  • pieprz
Składniki